LGS KOÇUN BENİM

LGS KOÇUN BENİM Projemizde LGS sürecinde olan 8. sınıf öğrencilerimize destek olmayı amaçlamaktayız.

Projemizdeki amacımız öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda onlara rehberlik etmek ve akademik olarak istedikleri sviyeye ulaşmaları konusunda onlara ışık tutmaktır.

01.12.2023 42

NEDEN EĞİTİM KOÇLUĞU?

Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasına, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesine, öğrenme becerilerini kazanmasına, organizasyonel beceriler ve sorumluluk duygusu geliştirmesine yardımcı olmak, yasadığı/ karşılaşabileceği problemlerle baş etme becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 Ben ne istiyorum?

 Ben neler yapabilirim?

 Ben neleri yapmaktan hoşlanırım?

 Ben nerede olmak istiyorum? Sorularına öğrenciyle birlikte cevap bulmaya çalışır.

 Koç öğrenciyi kendi gündeminde tutar.

 Öğrencilerin ailesi, okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini düzenlemesine yardım eder.

 Farkındalıklarını artırarak yetenekli olduğu alanları saptamak ve uygun mesleği seçer

 Hedef belirlemek ve bu hedefe yönelik eyleme geçer

 Öğrenmenin kendilerine uygun yöntemini bularak okul başarısını arttırır.

 Öğrendiği teknikleri uygulayarak sınav başarısını arttırır.

 Öğrencilerin zaman kullanım becerilerini geliştirir.

 Öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutar.

 Öğrencilerin öz güven ve öz saygı geliştirmesine destek olur.

Bunları gerçekleştirmek için koçluk sistemi çerçevesinde yapılacak çalışmalar; Ne yapmak istiyorum? Nereden başlamalıyım? Güçlü ve zayıf yanlarım neler? Kendimi ne kadar tanıyorum? Bir hedefim var mı? Kendimi nasıl geliştirebilirim? Kendimi nasıl ifade edebilirim? Kendime güvenim ve inancım ne kadar? Hangi mesleği seçmek istiyorum? Öğrenciliğin gerektirdiği sorumlulukların farkında mıyım? Yapılan bu çalışmalar öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini ve sorgulamalarını sağlayacaktır.